Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült hal-édes-savanyú mártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg keszeg
» kínai fűszerkeverék
» 5 dkg kukoricakeményítő
» 2 db tojás
» só
» étolaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 15 dkg sárgarépa
» 15 dkg zöldborsó
» 10 dkg vöröshagyma
» 15 dkg sárgadinnye
» 2 dkg friss gyömbér
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 cl szójaolaj
» 2 dkg kristálycukor
» 2 cl borecet
» 5 dkg ketchup
» 5 cl száraz sherry
» 5 dkg kukoricakeményítő
» rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított, szárazra törölt hal mindkét oldalát átlósan beirdaljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük.

A mártáshoz a vékonyra szeletelt répát a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A hagymát daraboljuk és rétegeire szedjük. A szójaszószt, a sherryt, a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a vizet addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük.

Olajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a répát és a zöldborsót, rövid ideig sütjük, majd felöntjük a szójás keverékkel, és hagyjuk főni. Ezután beletesszük a keményítőt, és folytonos keverés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felkockázott sárgadinnyét, és meleg helyre tesszük.

A halat felvert tojásba, majd keményítőbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Forrón tálaljuk együtt a mártással és főtt rizzsel.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 16:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA mártáshoz, vékonyra szeletelt, zöldborsóval együtt, hagymát daraboljuk, vizet addig, keményítőt hideg, szójás keverékkel, előzőleg felkockázott, halat felvert, fűszerkeverékkel, kristálycukor, fűszerkeverék, megtisztított, sárgadinnyét, belekeverjük, zöldborsóval, bedörzsöljük, felkockázott, vöröshagymát, keményítőbe, szójaszószt, sárgadinnye, vöröshagyma, beletesszük, elkeverjük, keverékkel, keményítőt, daraboljuk, keményítőt, zöldborsót, beirdaljuk, fokhagymát, hozzáadjuk, rétegeire, Levesszük, keszeg, kínai fűszerkeverék, kukoricakeményítő, tojás, étolaj sütéshez, mártáshoz, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, sárgadinnye, friss gyömbér, gerezd fokhagyma, szójaolaj, kristálycukor, borecet, ketchup, száraz sherry, kukoricakeményítő, rizs,
Mátrai betyár eldele
0 komment 16 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Vegetáriánus lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Ínycsiklandó sajtkrémleves
0 komment 12 ember kedveli
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni leves
1 komment 4 ember kedveli
Aranyrizzsel rakott karalábé
0 komment 1 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Grillázs szelet...
0 komment 15 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Néró szelet
0 komment 7 ember kedveli
Gnocchi
1 komment 20 ember kedveli
Darált hússal rakott krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Diós sült alma...
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.