Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított, szárazra törölt hal mindkét oldalát átlósan beirdaljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük.
A mártáshoz a vékonyra szeletelt répát a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A hagymát daraboljuk és rétegeire szedjük. A szójaszószt, a sherryt, a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a vizet addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük.
Olajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a répát és a zöldborsót, rövid ideig sütjük, majd felöntjük a szójás keverékkel, és hagyjuk főni. Ezután beletesszük a keményítőt, és folytonos keverés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felkockázott sárgadinnyét, és meleg helyre tesszük.
A halat felvert tojásba, majd keményítőbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Forrón tálaljuk együtt a mártással és főtt rizzsel.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.03 16:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütéshezA mártáshoz, vékonyra szeletelt, zöldborsóval együtt, hagymát daraboljuk, vizet addig, keményítőt hideg, szójás keverékkel, előzőleg felkockázott, halat felvert, fűszerkeverékkel, kristálycukor, fűszerkeverék, megtisztított, sárgadinnyét, belekeverjük, zöldborsóval, bedörzsöljük, felkockázott, vöröshagymát, keményítőbe, szójaszószt, sárgadinnye, vöröshagyma, beletesszük, elkeverjük, keverékkel, keményítőt, daraboljuk, keményítőt, zöldborsót, beirdaljuk, fokhagymát, hozzáadjuk, rétegeire, Levesszük, keszeg, kínai fűszerkeverék, kukoricakeményítő, tojás, étolaj sütéshez, mártáshoz, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, sárgadinnye, friss gyömbér, gerezd fokhagyma, szójaolaj, kristálycukor, borecet, ketchup, száraz sherry, kukoricakeményítő, rizs,
|
|
|
|
|